Races Croix-en-Ternois 2023

 

1ste wedstrijd Europees Kampioenschap Freetech 50 in Croix-en-Ternois

Mooie races in perfecte weersomstandigheden

Tijdens het voorbije Paasweekend werd op het Noord-Franse circuit van Croix-en-Ternois de eerste manche van het Europees Kampioenschap Freetech 50 verreden.

Voor veel van de rijders was deze eerste meeting na een lange winter van sleutelen en ontwikkelen meer dan welkom, en er stonden dan ook een aantal helemaal nieuwe machines aan de start. 20 rijders hadden zich aangemeld voor de trainingen en de wedstrijden.

Tijdens de trainingen werd snel duidelijk dat dezelfde protagonisten als vorig jaar; regerend kampioen Sebastian Jonker en runner-up Marc Beltman ook dit jaar hun strijd zouden verderzetten. Beltman zette de snelste tijd neer met 1:05:726, gevolgd op meer dan een seconde door Jonker met 1:06:865. Henri Tiben vervolledigde de top drie. Snelste Belg was Adrien Leduc op de vierde plaats.

Op zondagochtend moest het hele raceprogramma worden uitgesteld door dikke mist over het circuit, die maar geen zin had om op te trekken. Toen de mist dan toch optrok, was dat het begin van een heel zonnige dag, perfect raceweer!

Snelste bij de start van de eerste wedstrijd was Beltman, maar hij viel in de derde ronde uit met mechanische problemen. Sebastian Jonker profiteerde volop van dit feit, en pakte de volle punten, gevolgd door Bas den Breejen op plaats twee en de Belg Adrien Leduc op de derde plaats.

 

Beltman (7) den Breejen (24) Leduc (580) Danloy (165) Wittebrood (33)

In de namiddag was het tijd voor de tweede race. Dit keer was Jonker als snelste weg, gevolgd door Beltman, Tiben, den Breejen en Leduc. Vrij snel nam Beltman de kop over, en gaf deze niet meer uit handen. Jonker volgde op 5 seconden. De strijd om de derde plaats ging nu tussen den Breejen en Tiben, en het was uiteindelijk den Breejen die mee mocht plaatsnemen op het podium. De strijd om de 5de plaats ging tussen de Belgische teamgenoten Leduc en Simon Danloy. Na rondenlang voortdurend van plaats te hebben gewisseld was het Leduc die de vijfde plaats pakte.

Alle foto’s van Croix 2023 vind je HIER