Kampioenshuldiging en -feest 18 november 2023

Foto’s: © Pascalle Willems

Namens het bestuur begon Robin, als ceremoniemeester, met een woord van dank aan Bas en Stephanie den Breejen voor het beschikbaar stellen van hun locatie voor onze feestavond.

Seizoen 2023

2023 was een mooi seizoen met veel wedstrijden, waarin voor het eerst de regerend kampioen met nummer 1 op de kuip de strijd aanging. Het kampioenschap in de Freetech50 en Classic50 om de eerste plaats was niet zo spannend als vorig seizoen, maar 2e plek in de Freetech50 is tot de laatste race bevochten.

De wedstrijd in Padborg liet een andere kant van het racen zien. Een organisatie die ons niet als volwaardig behandelde. Op een gevaarlijke baan, waar de baco’s het lieten afweten. Hier kwam de saamhorigheid van onze club naar voren en werden, na twee harde crashes, de juiste beslissingen genomen om erger te voorkomen.

2023 was ook een jaar waarin het bestuur veel werk moest verzetten om de club financieel gezond te houden en het voorbestaan te verzekeren.

Promotie

Er wordt veel aan promotiewerk gedaan om onze klasse meer bekendheid te geven. Dit in de vorm van flyers, banners en beachvlaggen, een promotiefilmpje en Freetech kleding om onze eenheid te tonen.

Ook is er een is een klassement bijgekomen in ons kampioenschap in de vorm van een 125cc viertakt klasse. Op social media wordt veel reclame gemaakt en contact gezocht met nieuwe rijders. Hierbij is onze website een belangrijke factor. De pagina rijders en techniek is de meest bezochte pagina op onze website en wordt door de hele wereld bezocht.

Speciale club van mensen

Alle promotie die gedaan wordt is een welkome aanvulling, maar de grootste reclame zijn wij zelf. We moeten niet onderschatten dat we als club iets speciaals in handen hebben en dan niet alleen wat betreft het materiaal waar we op rijden. Maar ook de karakters die we zijn:

Vermoedelijk zijn we allemaal begonnen in onze jeugd sleutelend aan een Kreidler, Zundapp. Maar wie bedenkt ‘t dat sommige van ons nog steeds na hun 60e of soms zelfs na hun 70e op zo’n hoogtoerige brommer aan het racen zijn en af en toe nog met een vastloper en blokkerend achterwiel op de bocht afkomt.

Dan noem ik van de mensen die er nu nog bij zijn Aalt Toersen die al in de jaren 60 als wereldtopper en tweevoudig vice wereldkampioen de strijd met Angel Nieto aanging. Of in de jaren 80 Willem Heijkoop en Bert Smit die met Jorge Martinez, Stefan Dorflinger en Hans Spaan in gevecht lagen. Maar ook mannen als Wil Doodeman, Jaap Groot en Kees Koeleman die in de 70’er jaren alle NMB circuits afreden. En later Bas den Breejen die nog met Rossi in de clinch heeft gelegen.

Maar ook als we niet met grote namen hebben gereden, hebben we wel onze bijzondere avonturen in de SOBW en ONK’s beleeft.

Dit alles geeft ons als club waarde, wat op de races erg gewaardeerd. Je hoort dit om je heen van genietende en bewonderende fans en je merkt ook aan het applaus van het publiek in de uitloop ronde na een wedstrijd.

Gert Nijhof Bokaal

Naast de huldiging van de kampioenen, werd dit jaar voor de derde keer de Gert Nijhof Bokaal uitgereikt. Voor meer info zie Gert Nijhof Bokaal.

Freetech50 wordt mogelijk gemaakt door

Tot slot was er een woord van dank aan iedereen die onze club steunt en werden een aantal mensen naar voren gevraagd die zich het afgelopen jaar voor onze club hebben ingezet.