Vanaf nu is het ook mogelijk om met een 125cc 4T te rijden in de succesvolle Freetech50 klasse!

Freetech50 is een Europees kampioenschap voor 50cc wegracers dat wordt gehouden op volwaardige circuits. Het is een technisch vrije raceklasse.

Er wordt weinig georganiseerd in de lichte categorieën, daarom is dit een mooie kans om vanaf 2024 een open 125cc 4T klasse in de Freetech competitie te integreren.

 

Het succesvolle format

Het format, zoals gebruikt bij de 50cc, wordt ook gebruikt voor de 125cc 4T machines. Er is zeer veel vrijheid om er een serieuze raceklasse van te maken. Denk aan het tunen van de motor, afstellen van vering en gearing, en het racen met slicks.

Het technisch reglement staat een grote vrijheid toe, zodat het mogelijk is om zelf een ideale racer te kunnen bouwen en verbeteren. Bovendien geeft dit de gelegenheid om met een lager budget uit te komen dan bij veel race-klasses het geval is.

Voormeer info, zie ons technisch reglement: https://freetech50.eu/index.php/reglement/

 

De circuits

Ieder jaar probeert de organisatie een leuke en uitdagende kalender neer te zetten met ongeveer 5 wedstrijden. De circuits zullen per jaar verschillen. De afgelopen jaren heeft de Freetech50 onder andere gereden op Assen, Oschersleben, Hockenheim en Most. Ook circuits zoals Croix-en-Ternois, Mettet, Poznan, Schleiz en Colmar-Berg zijn niet onbekend.

 

Meerdaagse evenementen

Uitgangspunt van een evenement is dat het meerdaags is. We rijden 4 à 5 sessies, verdeeld over 2 of 3 dagen. Het zijn altijd 2 wedstrijden met daarvoor 2 of 3 trainingen.

De rijders zijn echte liefhebbers van de racehobby in de breedste zin van het woord. Op de baan wordt, als dat moet, scherp gereden, maar in het rennerskwartier is het een gezellige en hechte groep die samen veel plezier heeft.

 

Freetech50

Samenvattend bieden wij met de Freetech50 iets wat weinig meer voorkomt. De vrijheid om je eigen racer te bouwen zoals je zelf wilt. En deze racer daarna te rijden op indrukwekkende circuits in een klasse waar kameraadschap op de voorgrond staat.

Of je nu puur komt om te winnen, of gewoon wilt rijden en van de sfeer genieten. Het kan hier!