Waar zijn de 125cc 4-takt machines en de coureurs gebleven?

Freetech50 en The Race Factory hebben de handen ineen geslagen in hun zoektocht naar 125cc 4-takt racers en hun coureurs. Maandag 7 februari is hun gezamenlijke oproep op racesport.nl geplaatst. De tekst vind je hieronder. We hopen dat jullie dit nieuwsitem willen delen met zoveel mogelijk mensen en 125cc coureurs zich met hun machine bij ons melden! 

Tientallen jaren domineerden de125cc 4-takt racers van merken alsYamaha, Suzuki en KTM de circuits. Nog steeds worden er voor hen evenementen georganiseerd in zowel binnen- als buitenland. Echter, de tijd dat deze racers op de circuits te zien waren lijkt te zijn veranderd.Hoewel er naar de mening van Freetech50 en The Race Factory genoeg van deze motoren ergens zouden moeten staan, lijken de eigenaren niet te weten waar ze met hun passie terecht kunnen. Hier willen Freetech50 en The Race Factory verandering in brengen.

 

Wedstrijdkalender en circuits

Freetech50 en the Race Factoryproberen ieder jaar een leuke en uitdagende kalender neer te zetten en organiseren voor deze klasse prachtige evenementen op circuits als Croix-en-Ternois, BördeKlassik in Duitsland en het indrukwekkende circuit in Pozan (Polen) bij Freetech50. The Race Factory organiseert in Staphorst, Lelystad, kartbaan pottendijk Emmen, kartbaan Vledderveen en Oss evenementen.

En natuurlijk niet te vergeten ons Nederlandse TT Circuit in Assen, waar de coureurs de kans krijgen om zowel op de grote als de kleine TT baan races te rijden. Dit alles dankzij deze twee organisaties.

 

Ons gezamenlijk doel

Beide clubs delen een gemeenschappelijk doel: veel plezier zowel op als naast de baan, zonder dat het veel geld kost. Op de baan wordt, als dat moet, scherp gereden, maar in het rennerskwartier is het een gezellige en hechte groep die samen veel plezier heeft.

Ze streven naar het creëren van evenementen op de mooiste circuits waar deze motoren kunnen rijden en verwelkomen coureurs van alle leeftijden.

 

Beide clubs roepen daarom alle eigenaren van een Supersport 125cc 4 takt op om contact met hen op te nemen. Samen hopen ze ervoor te zorgen dat de circuits in 2024 weer bruisen van activiteit. Eigenaren van deze motoren worden aangemoedigd om zich snel aan te melden en deel te nemen aan (één van) onze activiteiten.

 

Freetech50 en The Race Factory

Samenvattend bieden wij met de Freetech50 en The Race Factory iets wat weinig meer voorkomt. De vrijheid om je eigen racer te bouwen zoals je zelf wilt. En deze racer daarna te rijden op indrukwekkende circuits in een klasse waar kameraadschap op de voorgrond staat.

 

Of je nu puur komt om te winnen, of gewoon wilt rijden en van de sfeer genieten. Het kan hier!

 

Meer informatie?Œ  Bezoek onze website www.freetech50.eu of www.theracefactory.nlŒ  of schrijf een e-mail naar info@freetech50.eu of info@theracefactory.nlen wij nemen contact met je op.